Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

2 december: Yakumo Yukari

Woonplaats: The boundaries of Gensokyo

Yukari is een zeer oud bovennatuurlijk wezen, en was er mogelijk zelfs eerder dan het onstaan van het domein Gensokyo. Ze heeft zichzelf benoemd als bewaker van de barriere tussen Gensokyo en de wereld daarbuiten, maar gaat daar nogal onverantwoordelijk mee om.
Ze slaapt 12 uur per dag, en laat het meeste werk opknappen door haar shikigami Yakumo Ran en Ran's shikigami Chen. Als ze wakker is, vermaakt zij zich liever met het in Gensokyo binnen laten dwalen van nietsvermoedende mensen uit de buitenwereld, om ze daar gestrand achter te laten. Yukari's kracht is het manipuleren van grenzen, zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. 

Van Yukari heb ik ook de Kotobukiya versie en de Griffon Enterprises Curiosities of Lotus Asia versie in mijn bezit. Alledrie zijn vanaf 4 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor