Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

4 december: Mizuhashi Parsee

Woonplaats: Deep Road to Hell

Parsee is een Hashihime, oftewel brugprinses. In de Japanse geschiedenis en folklore hebben bruggen een belangrijke betekenis, omdat ze naast doorgangen ook gezien werden als punten waar de vijand binnen kon dringen. Met geloofde vroeger dat elke brug bewaakt werd door twee beschermende kani, waarvan de vrouwelijke Hashihime genoemd werd. Het roosterwerk onderaan Parsee's rok is misschien wel een verwijzing naar de roodgelakte pijlerconstructies van historische houten bruggen.

In een later tijdperk is de legende van Hashihime verder getransformeerd tot een verhaal over een vrouw die vruchteloos bleef wachten op een man die haar verlaten had. Ze is uiteindelijk zo jaloers geworden, dat ze op eigen verzoek in een wraakzuchtige demon is veranderd. Ook deze vorm van het verhaal is in Parsee's uiterlijk en eigenschappen vertegenwoordigd, haar groene ogen zijn een Japans symbool voor jaloezie, en haar sterkte ligt in het kunnen manipuleren van deze emotie.

Voor meer achtergrondinformatie overe beide vormen van de legende, zie: http://hyakumonogatari.com/2013/05/01/hashihime-the-bridge-princess

Vanaf 4 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor