Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

5 december: Houraisan Kaguya

Woonplaats: Eientei

Kaguya's verhaal volgt het Japanse sprookje "Taketori Monogatari" (De Legende van de Bamboesnijder). Ze is een prinses van de maanmensen, maar zij wordt voor straf naar de Aarde verbannen, omdat ze een verboden magische drank had gebruikt om onsterfelijk te worden.
Na haar aankomst krijgt ze vanwege haar "onaardse" schoonheid vele aanbidders. Kaguya wijst alle huwlijkskandidaten af door hun een onmogelijke opdracht te geven: het vergaren van vijf legendarische voorwerpen. Dat lukt de arme drommels nooit omdat zij in het geheim deze allemaal al in haar bezit heeft. De tak met juwelen, die Kaguya hier bij zich draagt, is één van deze voorwerpen.
Later geven de heersers van de Maan haar gratie en sturen afgezanten om haar op te halen. Kaguya is inmiddels aan haar leven op Aarde gehecht geraakt, en wil niet mee terug naar de Maan komen. Na een bloederig verlopende ontsnapping vlucht zij naar Gensokyo om zich daar te verbergen.

Vanaf 5 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor