Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

10 december: Kagiyama Hina

Woonplaats: The Great Y?kai Forest

Hina is een Ongeluksgodin, en haar sterkte is dat zij ongeluk kan verzamelen en in haar omgeving kan opslaan, om de mensheid te beschermen tegen teveel tegenslag. Hiervoor verzamelt zij de gevouwen papieren poppetjes (Nagashi-bina) die mensen bij een Shinto-ritueel in stromend water werpen om onreinheid en ongeluk van hun weg te laten drijven. Deze poppetjes kunnen een leger vormen waar Hina de aanvoerder van is.
Een neveneffect van dit alles is dat zowel mensen als Y?kai door ongeluk getroffen worden als ze bij Hina in de buurt komen. Het spiraalvormig embleem op haar jurk heeft de vorm van de Japanse kanji voor "vloek" ( ? ). Hina heeft ook de taak om verdwaalde mensen weg te jagen uit de buurt van Y?kai Mountain.

Vanaf 11 december (in de avond) te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor