Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

11 december: Yasaka Kanako

Woonplaats: Wind God's Lake

Kanako is een Godin, oorspronkelijk van de Wind en de Regen. Omdat ze geconfronteerd werd met een teruglopend geloof in haar, heeft ze besloten om haar shrine naar Y?kai Mountain te verplaatsen, en het vergaren van geloof en aanbidders als een bedrijfsmodel aan te pakken. Met een soort marketingcampagne werkt zij acief aan het wijzigen van haar imago, in de richting van Godin van de Technische Vooruitgang.
Op haar rug draagt Kanako een shimenawa, een ritueel touw gevlochten van rijststro. De ronde vorm stelt een slang voor die zichzelf in de staart bijt, een oud symbool voor wederopstanding, hergeboorte en eeuwigheid. Soms draagt zij ook onbashira, rituele pilaren die in Japan bekend zijn van een festival waarbij jongemannen zittend op grote boomstammen van een steile helling afglijden. Kanako's sterkte is het genereren van QiŠn, wat onder andere staat voor creativiteit en scheppingskracht.

Vanaf 11 december (in de avond) te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor