Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

16 december: Onozuka Komachi

Woonplaats: Sanzu River

Komachi is een Shinigami, deze zijn een vrij recente toevoeging aan de Japanse mythologie, rechtstreeks ge´nspireerd door de westerse figuren van De Dood en Charon. Haar zeis dient er voor om de zielen van de overledenen ten volle te laten beseffen dat ze werkelijk dood zijn.
Zij is ook de veervrouw die de zielen de Sanzu rivier overzet, een scheiding tussen onze wereld en het domein van de doden, welke vergelijkbaar is met de griekse mythologische rivier de Styx. Komachi noemt haar boot de Titanic, en int de zes munten die bij een begrafenis in de kist gelegd worden als tol voor het veer. Deze munten gebruikt Komachi weer als projectielen in haar gevechten. Interessant genoeg is de duur van de overtocht van persoon tot persoon verschillend, er wordt gezegd dat de breedte van de rivier Sanzu gelijk is aan de omvang van de ziel z'n geschiedenis. Hoe je hebt geleeft bepaald dus hoe ver de overkant is.

Vanaf 19 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor