Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

18 december: Saigyouji Yuyuko

Woonplaats: Hakugyokurou

Yuyuko is een geest, zij het één met een zeer menselijk uiterlijk. Oorspronkelijk een levend mens, maar zij was belast met de vloek dat ze met een simpele en onmiddelijk effect hebbende gedachte elk ander wezen dood kon wensen. Deze verschrikking dreef haar er toe om zelfmoord te plegen. Haar dood kon zij nog enigszins nuttig maken door op hetzelfde moment met een magische verzegeling een eeuwenoude boosaardige entiteit in een y?kai kersenboom op te sluiten. Zij staat verder bekend om haar ongeloofelijke eetlust, en heeft voor elke denkbare situatie wel een etensgerelateerde metafoor paraat. (Manfred mag haar wel, in dit opzicht)
Yuyuko beheert Hakugyokurou, de shrine en pagode van Netherworld, en Konpaku Youmu werkt voor haar als tuinierster en bediende. Deze shrine is beroemd vanwege zijn kersenbloesem, en wordt in de lente vaak wordt bezocht door andere geesten. Yuyuko is opzichtster over de zielen van de overledenen, zolang deze tijdelijk in Netherworld verblijven in afwachting tot het momement dat de Hemelse Rechters over hun oordelen.

Vanaf 19 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami

Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor