Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

19 december: Konpaku Youmu

Woonplaats: Hakugyokurou

Youmu is half mens, half spook. Een gedeelte van haar lichaam heeft een menselijke vorm, de rest bestaat uit een spookachtige wolkvorm die altijd om haar heen hangt. Zij is in dienst bij Saigyouji Yuyuko, als haar bediende en tuinierster van de Hakugyokurou shrine. Voor deze speciale positie is Youmu de opvolgster van haar leermeester Konpaku Youki, en heeft daarbij, zoals in Japan het gebruik is, de achternaam van haar leermeester overgenomen.
Youmu's sterkte is de het hanteren van zwaardtechnieken, zij draagt twee bijzondere zwaarden: De lange katana met de bloem aan de zwaardschede heet "Roukanken", en zou tien geesten in een enkele slag kunnen vernietigen. De korte wakizashi op haar linkerheup heet "Hakurouken" en doet alle (zelf)misleiding verdwijnen van degene die er door getroffen wordt. Dit laatste blijkt op geesten een veel verdergaand effect te hebben als op mensen, omdat het doorprikken van hun zelfbedrog geesten rechtstreeks naar Nirvana zendt.

Is (en was al) vanaf 13 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor