Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

22 december: Ibuki Suika

Woonplaats: onbekend, ze lijkt rond te zwerven door Gensokyo

Suika beweert dan zij een Oni is, hoewel gesuggereerd wordt dat deze soort y?kai in Gensokyo niet voorkomen. Ze is enigszins vergelijkbaar met de Griekse mythologische figuur Pan. Suika is dol op feesten, drinken en wedstrijden. Daarentegen heeft ze een grote afkeer van lafheid en oneerlijkheid. De grote kalebas aan haar gordel bevat een kunstmatig vervaardigd diertje dat in een half etmaal er bij gegoten water in sake veranderd.
Suika's sterkte is de beheersing van dichtheid van elk denkbaar object, zij kan deze zowel doen toenemen als afnemen. Dit maakt het voor haar mogelijk om zichzelf in een reus te veranderen, of juist in vele kleine kopieŽn op te delen. Ze kan zelfs overgaan in een fijne mist die zich over heel Gensokyo uitstrekt, zodat ze heel eenvoudig alles wat er in het domein gebeurd in de gaten kan houden. Met haar vermogen heeft Suika ook de gedachten van mensen en y?kai beÔnvloed, hun dwingend zich periodiek te verzamelen om een feest te houden.

Is (en was al) vanaf 13 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor