Social Media


Stichting MangaKissa is een Culturele ANBI

Touhou Project adventskalender

24 december: Moriya Suwako

Woonplaats: Moriya Shrine

Suwako is een Shinto God, en de oorspronkelijke Berggodin van de Moriya Shrine. Deze zeggenschap is echter van haar afgenomen door Yasaka Kanako, een machtiger Godin die alle stalen wapens van Suwako deed wegroesten met een enkele dunne klimrank. In de paktijk voert Suwako nog steeds de meeste religieuze plichten uit, omdat Kanako zich meer toelegt op de "marketing" van het geloof.
Een belangrijke taak van Suwako is het in toom houden van de Mishaguji. Tot het moment dat Suwako ze getemd had, waren dit vervaarlijke en gevreesde Vloekgoden die oogsten, geboorten en veldslagen konden doen mislukken. Suwako's sterkte is het genereren Kun, wat onder andere staat voor ontvankelijke energie en vruchtbaarheid. Als ze binnen de begrenzing van een heilige ruimte verblijft, kan ze de vorm van een kikker aannemen en in die verschijning iemand zegeningen doen toekomen.

Is (en was al) vanaf 13 december te zien in de MangaKissa.

Foto's: Griffon Enterprises / Amiami


Adres & route

Stichting MangaKissa
Pauwstraat 13
3512TG Utrecht

Routebeschijving
Parkeren

Openingstijden

Donderdag - Vrijdag:

17:00 - 21:00uur

Zaterdag- Zondag:

14:00 - 21:00uur

Voor actuele openingstijden

Klik hier

Sponsor